leaf-logo--teal

REGNDROPPSMASSAGE

Regndroppsmassage

Regndroppsteknik/massage är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som rensar kroppen, stärker immunförsvaret, nervsystemet, ryggraden och bekämpar bl.a. virus, bakterier, inflammationer samt minskar stress. 

Detta är en behandling för både kropp och själ.

Vad är Regndroppsmassage och vad är den bra för?

Regndroppsmassage är en mjuk & varsam behandling som är ändå mycket effektiv för flera olika problem genom kraften i terapeutisk eteriska oljor dvs. läkande örter och växter. Nio olika oljor masseras in på fötternas ”vitaflex” zoner med vitaflex tekniken och droppas ca 15 cm ovanför ryggraden. Därefter stryks de ut med fjäderlätta rörelser över ryggen och masseras mjukt in. Massagetekniken har anor från Tibet och medicintraditioner från Lakotindianerna.

Behandlingen stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering, stärker immunförsvaret och hjälper dig att slappna av i muskler samt lederna. Genom doftsinnet verkar de eteriska oljorna även på känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan. På så sätt är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning. RDT lyfter även humör och välbefinnande genom balansering av energiflödena.

När behandlingen är klar sätts varma handdukar som ökar effekten av oljorna och låter dem tränga ner djupare. Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna.

Oljorna arbetar sedan i 5-7 dagar i kroppen.

De oljor som används i behandlingen:

I behandlingen används oljor från Young Livings. De är så rena att de kan användas outspädda direkt på kroppen.

Valor– Frekvensen av denna oljeblandning är densamma som vår ryggrad. Oljan som består av Rosenträd, Blå Renfan, Frankincense och Gran balanserar elektriska energier i vår kropp. Den gör att vi kommer över rädsla, motstånd, ger oss styrka, mod, förtroende samt ökar vår självaktning. Valor kan användas under fötterna och på kroppen som en parfym.

 Oregano– Oljan balanserar matsmältningen och stärker vitala delar av kroppen. Oljan som är grundande och balanserande stärker känslan av säkerhet.

 Timjan– Hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Den är även bra vid hosta och heshet. Oljan ger energi vid stress och svaghet.

 Basilika– Oljan är bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och är avslappnande vid muskelkramp. Den stödjer kroppens naturliga reaktion på inflammation och befrämjar ett öppet sinnelag.

 Cypress- Oljan förbättrar cirkulationen och öppnar andningsvägarna. Den hjälper till vid svullna leder, åderbråck, celluiter, den lindrar kramp, är lugnande och grundande. Oljan är stärkande, hjälpande och skapar en känsla av säkerhet vid en förlust.

 Vintergröna– Oljan kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation. Den är smärtstillande, bra för både ben, muskler och ledbesvär. Oljan kan hjälpa vid ledgångsreumatism och tinnitus. Den höjer, öppnar, och ökar även medvetandet i känselsinnet.

 Mejram– Oljan är muskelavslappnande, den lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Oljan ger energi vid stress och svaghet.

 Pepparmynta– Oljan höjer och öppnar känselsinnet. Den är bra för nerver, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Den samarbetar bra med de andra oljorna. Oljan stimulerar cirkulation, medvetandet och hjälper minnet.

 Aroma-Seiz– Den här oljeblandningen består av basilika, cypress, mejram, lavendel och pepparmint. Oljan är avslappnande och lugnande som lindrar spända, ömma och trötta värkande muskler exempelvis vid sportskador. Oljan motverkar trötthet och stress.