leaf-logo--teal

ÖRONAKUPUNKTUR

Traditionell Kinesisk Medicin TKM är ett av världens äldsta medicinska system som bygger på flertusenåriga teorier och erfarenheter. Behandlingarna är individuellt anpassade och syftet är att stimulera kroppens självläkningsprocess till att uppnå fysisk och psykisk balans med hjälp av akupunktur.

 

Hela människokroppen avspeglar sig i örat, på samma sätt som den gör på fötterna. När besvär och sjukdomar finns i kroppen uppstår det ömma punkter i örat. Genom att sätta en akupunkturnål i den ömma punkten försöker man att påverka motsvarande område i kroppen. Öronakupunktur behandlar smärttillstånd, akuta och kroniska tillstånd. Det lämpar sig även för avvänjning av olika slag på grund av den nära kopplingen till centrala nervsystemet.

När man sticker en nål i en akupunkturpunkt vidarebefordras signalen till hjärnan. Endorfiner frisätts och en rad andra signalsubstanser påverkas gynnsamt. Du upplever ett lugn, bättre sömn, mindre oro och smärta. Öronakupunktur passar bra vid behandling av smärta, funktionsstörningar, rökavvänjning, oro, ångest och sömnstörningar eftersom den ger ro, harmoni, förbättrad sömn, dämpar ångest och ökar vitalitet.

Sterila tunna engångsnålar sticks i bestämda punkter i varje öra som sitter kvar i ca 40 minuter och därefter kan du få kulplåster som verkar upp till 10 dygn. 

Metoden är effektiv och säker.